Herfstsalade met warme grove mosterddressing

(13)

Zoete aardappel, spekjes en pastinaak maken deze herfstsalade met warme grove mosterddressing overheerlijk. Heb jij al eens een warme dressing gehad?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Herfstsalade met warme grove mosterddressing

Ingrediënten


  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui
  • ongeveer 100 gram spekreepjes
  • gemengde sla naar keuze
  • honing naar smaak
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • ongeveer 50 ml witte wijnazijn
  • olijfolie
  • kleine handvol pitten mix - bijv. pompoenpitten, zonnebloempitten e.d.
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • oven
  • ovenschaal
  • kleine pan met passende kom (om bain marie te creëren)
  • garde
  • middelgrote bakpan

Herfstsalade met warme grove mosterddressing Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/herfstsalade-met-warme-grove-mosterddressing


Voorbereiding – 25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Je kunt ervoor kiezen om een deel van de pastinaak te verwerken als chips.

Snijd voor de chips een deel van de pastinaak in zo dun mogelijk plakjes en frituur tot ze mooi goudbruin zijn in bijvoorbeeld zonnebloemolie. 

Schil de zoete aardappels en pastinaak en snijd in gelijke plakken. Besprenkel de zoete aardappel en pastinaak met olijfolie, honing, peper en zout. 

Bak deze in de oven voor ongeveer 20 minuten. Hoe dikker de plakken zullen zijn, hoe langer deze in de oven zullen moeten. Pel de rode ui en snijd in dunne (halve) ringen. 

Herfstsalade met warme grove mosterddressing
Herfstsalade met warme grove mosterddressing

Herfstsalade met warme grove mosterddressing afmaken – 10 minuten

Bak de spekjes krokant in de middelgrote bakpan. Verdeel de sla en rode ui over de borden en verwarm ondertussen de dressing. Vul de pan met een laagje water en breng aan de kook.

Meng de grove mosterd, witte wijnazijn, een eetlepel honing, peper, zout en ongeveer 3 eetlepels olijfolie in de kom. Plaats de kom op de pan en zorg dat het water de kom niet raakt.

De stoom zal de dressing verwarmen zonder dat deze kan verbranden. Roer glad met een garde en proef of deze meer mosterd, azijn e.d. nodig heeft. Verdeel de spekjes, zoete aardappel en pastinaak over de sla.

Maak de salade af met pitjes, de warme dressing en eventueel de pastinaak chips. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Herfstsalade met warme grove mosterddressing

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.