Herfstsalade met spek, linzen en kaas

(7)

Een overheerlijke herfstsalade met spek, linzen en kaas kan geserveerd worden als lunch of avondmaaltijd. Met heerlijke krokante walnoten en mosterddressing.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Herfstsalade met spek, linzen en kaas

Ingrediënten


  • grote handvol walnoten
  • 5 eetlepels suiker
  • ongeveer 150 gram (rode) linzen
  • ongeveer 200 gram plakken spek
  • sla naar keuze
  • ongeveer 100 gram blauwschimmel kaas, bijvoorbeeld Roquefort
  • mosterd dressing

Kookgerei nodig


  • bord bekleed met bakpapier of aluminiumfolie
  • kleine sauspan
  • keukenpapier
  • oven of grote bakpan
  • optioneel: sla droger

Herfstsalade met spek, linzen en kaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/herfstsalade-met-spek-linzen-en-kaas


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de linzen gaar, exacte tijd is afhankelijk van de soort linzen. 

Maak dan de karamel. Verwarm hiervoor suiker op zo laag mogelijk vuur en wacht rustig zonder te roeren, tot de karamel mooi gaat kleuren. Dit gaat erg snel, dus houd de karamel goed in de gaten. 

Zodra alle suiker een mooie kleur heeft gekregen, roer je voorzichtig de walnoten erdoor. Verdeel de walnoten over een bord en laat deze dan afkoelen. 

Was indien nodig de sla en droog deze goed. Maak de makkelijke mosterddressing volgens dit recept, je kunt voor een nog makkelijkere versie de kruiden weglaten. 

Herfstsalade met spek, linzen en kaas
Herfstsalade met spek, linzen en kaas

De herfstsalade met spek, linzen en kaas afmaken – 10 minuten

Giet de linzen af en bak het spek krokant, dit kun je in de oven of bakpan doen. Laat het spek dan uitlekken op keukenpapier. 

Verdeel de linzen en sla over de borden. Verdeel de plakken spek in stukken en brokkel de blauwschimmelkaas erover en breek dan ook de gekaramelliseerde walnoten in stukken. 

Maak de salade af met mosterddressing, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Herfstsalade met spek, linzen en kaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.