Herfst stoofpot

(62)

Heerlijk thuiskomen doe je met deze herfst stoofpot. Laat het gure weer voor wat het is en geniet! Recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Herfst stoofpot

Ingrediënten


  • 2 wortelen
  • 2 selderijstengels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel verse of gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 450 gram biefstuk of ander soort mager en mals rundvlees
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml champignonbouillon
  • 250 gram (witte) champignons
  • 150 gram wilde / kastanjechampignons
  • Olijfolie
  • Klontje boter

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Champignonborstel of keukenpapier
  • Braadpan
  • Bakpan
  • Diep bord

Herfst stoofpot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/herfst-stoofpot


Voorbereiding – 55 minuten

Was de wortelen en selderijstengels en schil deze. Snijd de teentjes knoflook en ui in fijne stukjes.

Was de verse tijm takjes, sla deze stap over als je gebruik maakt van gedroogde tijm. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd de champignons in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de wortelen, selderij, knoflook en ui in 10 minuten zacht op laag vuur.

Voeg de tomatenpuree, tijm en laurierblaadjes aan toe. Laat rustig garen. Snijd de biefstukken ondertussen in kleine stukken terwijl de groenten aan het garen zijn. Voeg peper, zout en bloem toe aan een diep bord. Haal het rundvlees door de bloem.

Verhit boter in een bakpan en bak het vlees bruin. Verplaats het vlees dan na 10 minuten naar de pan met de groenten. Giet de rode wijn samen met de champignonbouillon in de braadpan. Roer af en toe om te voorkomen dat de ingrediënten aan de bodem van de pan blijven plakken. Laat op middelhoog vuur een half uur lang rustig garen.

Herfst stoofpot
Herfst stoofpot

De herfst stoofpot afmaken – 20 minuten

Bak de champignons in de bakpan 10 minuten lang zonder boter of olijfolie. Er zal wat rook uit de pan komen, dit is niet erg.

Roer de champignons af en toe om te voorkomend dat deze aanbranden. Voeg de gebakken champignons dan toe aan de pan met het vlees en de groente. Laat alles een 15 minuten lang doorgaren. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes.

Garneer de herfst stoofpot met gesneden verse peterselie. Serveer met aardappelpuree, pasta of rijst. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
62 stemmen

0 reacties op Herfst stoofpot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.