Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel

(8)

Makkelijk en heerlijk recept om een hele geroosterde kip met knoflook en lavendel te maken. Recept voor 4 personen, klaar in anderhalf uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel

Ingrediënten


  • 1 hele kip
  • 3 takjes tijm
  • 125 gram roomboter
  • Handvol gedroogde lavendel
  • 3 knoflooktenen, of meer naar keuze
  • Zout en peper

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kleine sauspan

Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hele-geroosterde-kip-met-knoflook-en-lavendel


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Smelt boter in een kleine sauspan samen met de tijmblaadjes. Voeg de gesneden knoflook en een handje gedroogde lavendel toe aan het botermengsel, roer goed door elkaar. 

Plaats de hele kip in de ovenschaal en giet het lavendel-boter mengsel eroverheen. 

Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel
Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel

De hele geroosterde kip met knoflook en lavendel bakken – 1 uur 15 minuten

Bak de hele kip ongeveer 1 uur en 15 minuten lang in de voorverwarmde oven. Controleer of de kip gaar is door de temperatuur te meten. De kerntemperatuur van de hele kip moet tenminste 71 graden Celsius zijn. 

Bak de kip langer als dit nog niet het geval is. Schep er elke 25 minuten de boter overheen. De exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de kip en de oven. 

Bak de kip in ieder geval goed gaar, haal de hele geroosterde kip met knoflook en lavendel uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Hele geroosterde kip met knoflook en lavendel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.