Hamburgers met blauwe kaas en spek

(4)

Heerlijk eten hoeft niet moeilijk te zijn, dat bewijzen deze simpele hamburgers met blauwe kaas en spek! Door de gesmolten kaas hebben deze hamburgers niet eens extra saus nodig.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-08-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Hamburgers met blauwe kaas en spek

Ingrediënten


  • 4 runder hamburgers
  • 4 hamburger broodjes
  • 1 ui
  • 150 gram blauwe kaas (bijv. Roquefort)
  • 8 plakken spek
  • handvol rucola
  • boter of olie om te bakken

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan met deksel
  • kleine bakpan

Hamburgers met blauwe kaas en spek Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hamburgers-met-blauwe-kaas-en-spek


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Was eventueel de rucola en droog deze met een sla centrifuge. Je kunt de spek plakken krokant bakken in de grote bakpan, of gebruik een oven.

Haal deze uit de grote bakpan zodra deze krokant zijn en verplaats deze dan naar keukenpapier om overtollig vet te verwijderen. 

Hamburgers met blauwe kaas en spek
Hamburgers met blauwe kaas en spek

Hamburgers met blauwe kaas en spek afmaken – 10 minuten

Verhit boter of olie in een grote bakpan en bak hierin de hamburgers enkele minuten aan beide kanten.

Verhit ondertussen een beetje boter in de kleine bakpan en bak hierin de uienringen enkele minuten.

Verdeel de blauwe kaas bovenop de hamburgers en plaats een deksel op de bakpan zodat de kaas mooi kan smelten. Snijd de hamburger broodjes doormidden en verdeel de rucola onderop.

Plaats de hamburgers erop samen met de plakjes krokante spek en verdeel de uienringen over de hamburgers. Wij gebruikten verder geen saus, omdat de kaas als saus dient. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-08-2022


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Hamburgers met blauwe kaas en spek

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.