Geniet van deze heerlijke vegetarische groentesoep met spelt dumplings op elk moment van de dag. Makkelijke en lichte soep, klaar in 20 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-06-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groentesoep-met-spelt-dumplings
Smelt de geklaarde boter in een klein sauspannetje en laat deze daarna een beetje afkoelen.
Meng spelt bloem, het ei, room, gesmolten boter, nootmuskaat, zout en peper samen met een garde totdat er een zacht beslag ontstaat.
Zet het beslag aan de kant en verhit de groentebouillon in de middelgrote pan. Gebruik de spiraalsnijder om `spaghetti` slierten te maken.
Heb je geen spiraalsnijder? Gebruik dan een koksmes om dunne, lange plakken uit de courgette te snijden.
Maak een lepel nat (of je handen) om dumplings te maken en voeg deze toe aan de warme groentebouillon.
Voeg dan ook de (bevroren) erwtjes en courgette `spaghetti` toe en breng het geheel aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur lager en laat je de soep 5 minuten lang heet worden.
Kook de soep lang genoeg dat de erwtjes en courgette nog wel een lekkere bite hebben. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-06-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.