Groene tahini saladedressing

(4)

Een groene tahini saladedressing is snel te maken en kun je tot 6 dagen lang in de koelkast bewaren. Klaar in 10 minuten tijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Sauzen
Groene tahini saladedressing

Ingrediënten


  • 100 gram tahin (sesampasta)
  • 175 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • Flinke hand verse spinazie
  • Aantal takjes verse peterselie
  • Flinke snuf zout
  • Zwarte peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Klein mesje
  • Snijplank
  • Blender of foodprocessor
  • Citruspers
  • Schone droge keukendoek of sladroger

Groene tahini saladedressing Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-tahini-saladedressing


Deze groene tahini saladedressing krijgt zijn mooie kleur van de verse spinazieblaadjes. Lekkere dressing die je over heel veel salades kunt gebruiken.

Voorbereiding -- 5 minuten

Pers het citroensap uit de citroen, voeg naar smaak eventueel extra citroensap toe. Schil en snijd het teentje knoflook grof.

Was de spinazie en droog deze met behulp van een schone droge keukendoek of een sladroger. Snijd de stengels van de spinazie af met behulp van een klein keukenmesje, en zet dit aan de kant. 

Groene tahini saladedressing
Groene tahini saladedressing

De groene tahini saladedressing afmaken -- 5 minuten

Pureer alle ingrediënten met behulp van een blender of foodprocessor totdat deze glad is. Breng op smaak met zwarte peper.

Deze groene tahini saladedressing kun je tot 6 dagen lang in de koelkast bewaren. Giet de dressing in een schenkkannetje om deze makkelijk(er) over de salade te kunnen verdelen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Groene tahini saladedressing

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.