Groene aspergesalade met eetbare bloemen

(0)

De lente en zomer zijn perfect voor salades. Probeer deze groene aspergesalade met eetbare bloemen eens, een fris voorgerecht welke binnen no-time op tafel staat.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Groene aspergesalade met eetbare bloemen

Ingrediënten


  • Handvol (kleine) groene asperges
  • Rucola of andere sla
  • Een snee brood naar keuze
  • Handvol radijsjes
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 150 ml zonnebloemolie of een andere neutrale olie + extra
  • Zout en peper naar smaak
  • Een aantal eetbare bloemen

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Kleine bakpan
  • Sladroger
  • Grote kom
  • Kleine kom + garde
  • Grilpan

Groene aspergesalade met eetbare bloemen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/groene-aspergesalade-met-eetbare-bloemen


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak een simpele dressing door de mosterd te combineren met de droge witte wijn en wat peper en zout. Meng dan langzaam de zonnebloemolie of andere neutrale olie door de dressing met behulp van een garde. Blijf mengen totdat er een mooie dressing ontstaat. 

Als je geen ingemaakte radijsjes gebruikt, snijd dan een handvol radijsjes in partjes.

Was de rucola (of een andere soort andere sla) en gebruik een centrifuge om overtollig water te verwijderen. Snijd de uiteinden van de groene asperges af en voeg wat olie toe aan de asperges.

Snijd de korsten van het brood en snijd het zachte deel in kleine blokjes. Verhit een beetje olie (niet teveel!) in een kleine bakpan en bak de stukjes brood goudbruin en krokant. 

Groene aspergesalade met eetbare bloemen
Groene aspergesalade met eetbare bloemen

De groene aspergesalade met eetbare bloemen afmaken -- 5 minuten

Verdeel de sla, radijsjes, dressing en croutons over de borden. Verhit de grillpan om hoog vuur en gril daarin de asperges 3 minuten lang. 

Verdeel dan de hete asperges over de borden en maak de salade af met eetbare bloemen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024


Waardeer dit recept!
0 stemmen

0 reacties op Groene aspergesalade met eetbare bloemen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.