Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing

(32)

Snel een lekker toetje op tafel zetten? Maak dan een Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen, honing en geroosterde pecannoten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Ontbijt
Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing

Ingrediënten


  • 500 gram Griekse yoghurt
  • Honing
  • 150 gram mascarpone
  • Handvol blauwe bessen
  • Klein handje pecannoten

Kookgerei nodig


  • Grote kom
  • Garde of lepel
  • Klein sauspannetje

Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-yoghurt-mascarpone-met-bosbessen-en-honing


Voorbereiding – 5 minuten

Verhit het kleine sauspannetje op midden-hoog vuur, je hoeft geen boter of olijfolie in het pannetje te doen. 

Voeg dan de pecannoten toe en rooster de noten 4 - 5 minuten lang, roer af en toe. Haal dan het pannetje van het vuur en zet dit voor nu aan de kant. 

Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing
Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing

Afmaken van het toetje – 5 minuten

Pak de grote kom en voeg hier 500 gram Griekse yoghurt aan toe samen met 150 gram mascarpone en een beetje honing. Meng dit goed samen met behulp van een garde of simpelweg een lepel. Voeg meer honing naar smaak toe. 

Pak 2 kommen en verdeel hierin het Griekse yoghurt mengsel. Voeg een handvol blauwe bessen en geroosterde pecannoten toe en maak het af door er honing overheen te gieten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023


Waardeer dit recept!
32 stemmen

0 reacties op Griekse yoghurt mascarpone met bosbessen en honing

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.