Griekse Stifado

(60)

Deze Griekse stifado is een heerlijke stoofpot met rundvlees, tomaat, sjalotjes en heel veel kruiden. Boordevol smaak en heerlijk met aardappels.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-02-2024

Kooktijd 4 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Griekse Stifado

Ingrediënten


  • 1 kg runder stoofvlees
  • 500 gram sjalotjes of kleine uitjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • een aantal piment bessen
  • 2 kaneelstokken
  • 2 grote knoflooktenen
  • paar takjes verse rozemarijn
  • 1 eetlepels oregano (gedroogd of vers)
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 glas droge rode wijn (ongeveer 100 ml)
  • 50 ml rode wijnazijn
  • ongeveer 100 ml water
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel
  • houten lepel

Griekse Stifado Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 4 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-stifado


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalotjes, laat ze heel of snijd ze door de helft maar zorg ervoor dat ze aan elkaar blijven. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees, maar zorg dat je niet teveel eraf snijd want dit geeft juist extra smaak. Snijd het stoofvlees in niet al te grote stukken en bestrooi deze ruim met peper en zout. 

Griekse Stifado
Griekse Stifado

Griekse Stifado afmaken – 2 uur en 10 minuten

Verhit olijfolie in een braadpan en bak het vlees in delen tot beide kanten mooi bruin zijn. Haal het vlees uit de pan en herhaal tot alle stukjes mooi bruin zijn. 

Voeg eventueel extra olijfolie toe en bak de sjalotjes dan ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur in de braadpan. Voeg het vlees opnieuw toe aan de braadpan en bak de tomatenpuree en fijngehakte knoflook enkele minuten mee.

Blus af met rode wijn en rode wijnazijn en voeg dan de kaneelstokken, kruidnagels, piment, rozemarijntakjes en oregano toe. 

Roer goed door en voeg dan ook de tomatenblokjes toe samen met het runderbouillonblokje en water. 

Zet het vuur laag en plaats de deksel op de pan. Laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. De stoofpot is klaar als het vlees mooi mals is geworden.

Verwijder de kruiden en serveer deze stoofpot bijvoorbeeld met aardappels. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-11-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-02-2024


Waardeer dit recept!
60 stemmen

0 reacties op Griekse Stifado

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.