Gnocchi alla romana

(8)

Gnocchi alla romana is een Italiaans gerecht uit Rome. Deze gnocchi soort wordt gemaakt zonder aardappel, maar met griesmeel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-09-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Gnocchi alla romana

Ingrediënten


  • 250 gram semoule (griesmeel)
  • 1 liter volle melk
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram Parmezaanse kaas (Grana Padano)
  • 1 theelepel zout
  • snuf nootmuskaat
  • 2 eidooiers
  • 40 gram Pecorino
  • optioneel: handvol blaadjes verse salie

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • garde
  • houten lepel
  • bakpapier of huishoudfolie
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal

Gnocchi alla romana Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gnocchi-alla-romana


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Verwarm een liter melk samen met 25 gram boter, een flinke snuf nootmuskaat en een theelepel zout. De rest van de boter gebruiken we later pas. 

Zodra de melk heet is geworden, roer je de griesmeel erdoor. Roer glad met een garde en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Je zult merken dat deze na enkele minuten dik begint te worden. 

Gebruik nu een houten lepel i.p.v. een garde en roer de parmezaanse kaas erdoor. Zet het vuur uit zodra de griesmeel dik is en roer er dan 2 eidooiers doorheen. Roer tot een glad mengsel en zet opzij tot het een beetje afgekoeld is. 

Schep de helft op een stuk bakpapier of huishoudfolie en maak nu twee dikke rollen van de hartige griesmeel en laat dit dan volledig afkoelen in de koelkast. 

Je kunt het mengsel ook op een grote plaat verdelen en dit later met een ronde uitsteker in plakken verdelen. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Gnocchi alla romana
Gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana afmaken – 30 minuten

Maak een mes steeds nat om de rol zo makkelijk mogelijk in plakken te snijden. Plaats de plakken dakpansgewijs in de grote ovenschaal, als de schaal niet groot genoeg is kun je eventueel 2 ovenschalen gebruiken. 

Smelt de resterende 75 gram boter en schenk deze over de plakken griesmeel. Verdeel de fijne pecorino erover en verdeel dan eventueel her en der een blaadje verse salie. 

Bak de gnocchi ongeveer 20 minuten in de oven, als de bovenkant nog niet mooi goudbruin is geworden kun je de grill nog kort aanzetten. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-09-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Gnocchi alla romana

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.