Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen
- olijfolie
- 50 ml water
- 1 rode ui
- 2 eetlepels kerrie
- flinke hand cashewnoten
- peper en zout naar smaak
- kleine handvol geraspte harde geitenkaas

Kookgerei
- snijplank & koksmes
- klein mesje
- wok
Voorbereiding — 10 minuten
Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) ringen en zet opzij.

Gewokte sperziebonen met kerrie en cashewnoten afmaken — 10 minuten
Verhit de wok tot deze begint te roken, voeg dan olijfolie toe. Bak hier de sperziebonen enkele minuten in, voeg dan het water toe en bak nog enkele minuten langer op hoog vuur. Door het water zullen de sperziebonen garen zonder dat je ze eerst hoeft voor te koken, om zo het gerecht in één pan te maken.
Voeg zodra het water is verdampt de rode ui toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg de kerrie en cashewnoten toe, breng het geheel op smaak met peper en zout. Maak de sperziebonen af met geraspte geitenkaas, smakelijk!

Geef een reactie