Gewokte kokos-gember karbonades

(1)

Met deze heerlijk geurende gewokte kokos-gember karbonades kan het avondeten niet mis gaan! Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een half uur tijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gewokte kokos-gember karbonades

Ingrediënten


  • 4 karbonades
  • 2 cm verse gember
  • Handvol verse dadels
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • snuf komijnzaad
  • 1 blik kokosmelk
  • Snuf kaneel
  • Snuf kurkuma
  • Rood pepertje
  • Noedels naar keuze
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Wok
  • Eetlepel

Gewokte kokos-gember karbonades Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gewokte-kokos-gember-karbonades


Voorbereiding – 10 minuten

Was en snijd de courgette in plakjes. Schil de rode ui en knoflook, snijd deze in kleine stukjes.

Maak gebruik van de bolle kant van een eetlepel om het vel van de verse gember af te schrapen.

Snijd de verse gember vervolgens in fijne stukjes of plakjes. Snijd de broccoli in roosjes.

Verwijder de pitten uit de verse dadels, als deze er nog inzitten. Snijd ook het rode pepertje in fijne plakjes.

Snijd het overtollige vet van de karbonades af (optioneel) en snijd deze vervolgens in blokjes, reepjes of plakjes.

Bereid in de tussentijd de noedels, kijk voor de juiste bereidingswijze op de verpakking van de noedels. 

Gewokte kokos-gember karbonades
Gewokte kokos-gember karbonades

De gewokte kokos-gember karbonades afmaken – 15 minuten

Verhit een tweetal eetlepels zonnebloemolie in de wok. Stel het vuur (of de hittebron) in op de hoogte stand.

Bak de knoflook, het rode pepertje en de rode ui kort aan, voeg dan de karbonade toe.

Bak aan totdat de karbonades aan beide kanten goed doorbakken zijn en een lichtbruine kleur hebben.

Voeg nu de courgette, broccoli en de verse gember toe. Bak een aantal minuten mee. Voeg de inhoud van het blik kokosmelk toe aan de wok samen met de kruiden.

Laat het geheel een aantal minuten doorpruttelen, zet eventueel het vuur wat lager. Proef, en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de gewokte kokos-gember karbonades met de noedels. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Gewokte kokos-gember karbonades

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.