Gewokte groenten met kerrie

(6)

Maak eens deze gewokte groenten met kerrie, cashewnoten en o.a. spinazie als bijgerecht. Makkelijk te maken en binnen 20 minuten op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gewokte groenten met kerrie

Ingrediënten


  • ongeveer 300 gram verse spinazie
  • half bakje champignons
  • 3 wortels
  • klein handjevol peultjes (onze waren de eerste uit onze eigen moestuin)
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 eetlepels kerrie
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • flinke handvol cashewnoten
  • 3 eetlepels sesamolie
  • zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • wok
  • optioneel: sla centrifuge
  • champignonborstel of keukenpapier
  • dunschiller

Gewokte groenten met kerrie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gewokte-groenten-met-kerrie


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de spinazie, verwijder de harde stelen en gebruik een sla centrifuge om de spinazie te drogen. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier.

Snijd de champignons in partjes en verwijder de uiteindes van de peultjes. Schil de wortels en snijd deze in niet al te grote stukjes.

Pel de knoflooktenen en rode ui. Snijd de knoflooktenen fijn en de rode ui in halve ringen. 

Gewokte groenten met kerrie
Gewokte groenten met kerrie

Gewokte groenten met kerrie afmaken -- 10 minuten

Verhit de wok tot deze gaat roken, voeg een paar eetlepel sesamolie toe en bak hierin de wortel en peultjes. Voeg na enkele minuten de champignons, ui en knoflook toe.

Na wederom enkele minuten voeg je ook de gember, cashewnoten en kerrie toe. Als laatste kan de spinazie erbij, als het niet past kun je dit het beste in delen toevoegen.

Breng op smaak met zout en serveer bijvoorbeeld als heerlijk bijgerecht bij gemarineerde schouderkarbonade.

Of maak er meer een saus van door sojasaus toe te voegen zodat je het kan mengen met rijst of noedels. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Gewokte groenten met kerrie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.