Deze gevulde vijgen zijn een heerlijk en makkelijk (borrel) hapje die je zó op tafel kunt zetten. De combinatie met rauwe ham is geweldig!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-07-2020, dit recept is voor 3 personen en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-06-2021
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-vijgen
Was de verse vijgen indien nodig, doe dit voorzichtig aangezien verse (en rijpe) vijgen snel stuk kunnen gaan. Dep de vijgen droog met een theedoek of keukenpapier.
Snijd de stengeltjes van de vijgen af. Snijd dan de vijgen vanaf de bovenkant in 4 partjes, tot bijna helemaal door. Zorg ervoor dat je de vijg niet helemaal doorsnijd.
Halveer een plak gedroogde ham en verdeel de gedroogde ham over de 6 vijgen. Voeg een klein eetlepeltje naturel roomkaas toe bovenop de ham in de vijg en serveer direct. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-07-2020, dit recept is voor 3 personen en duurt 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-06-2021
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.