Gevulde tomaat met parelgort en feta

(6)

Snel, makkelijk en goedkoop bijgerecht. Deze gevulde tomaat met parelgort en feta is vegetarisch en klaar in 25 minuten. Heerlijk bij elk soort vis.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-12-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-07-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Lunch
Gevulde tomaat met parelgort en feta

Ingrediënten


  • 6 vleestomaten
  • 2 bosuien
  • 100 gram parelgort
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram feta
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan met deksel
  • klein mesje
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • lepel
  • bakpan

Gevulde tomaat met parelgort en feta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-tomaat-met-parelgort-en-feta


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Was 2 bosuien, als ze niet zo groot zijn kun je ook best 3 bosuien gebruiken, en snijd deze fijn met een koksmes. 

Pel de knoflooktenen en rode ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Kook de parelgort volgens de verpakking. Afhankelijk van de grootte van je vleestomaten is het mogelijk dat je een beetje meer zal moeten gebruiken dan 100 gram om de grotere vleestomaten te kunnen vullen. 

Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius. 

Gevulde tomaat met parelgort en feta kaas
Gevulde tomaat met parelgort en feta kaas

Gevulde tomaat met parelgort en feta afmaken -- 15 minuten

Zodra de parelgort gaar is, hoef je deze niet af te gieten maar laat deze wel nog even een paar minuten staan in de pan met deksel. 

Verhit olijfolie in een bakpan en bak de knoflook en ui kort aan. Meng vervolgens met de gesneden bosuien en parelgort. Breng op smaak met peper en zout en snijd de bovenkant van de tomaten af. 

Schep de binnenkant eruit en vul elke vleestomaat met parelgort, bosui, knoflook en rode ui. Verdeel de feta over de gehele bovenkant van de tomaten. 

Bak de vleestomaten tot deze zacht zijn, dit zal ongeveer 15 minuten duren. Voor een mooie goudbruine feta kun je de grill stand van je oven nog enkele minuten gebruiken. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-12-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-07-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Gevulde tomaat met parelgort en feta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.