Snel, makkelijk en goedkoop bijgerecht. Deze gevulde tomaat met parelgort en feta is vegetarisch en klaar in 25 minuten. Heerlijk bij elk soort vis.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-12-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-07-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-tomaat-met-parelgort-en-feta
Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Was 2 bosuien, als ze niet zo groot zijn kun je ook best 3 bosuien gebruiken, en snijd deze fijn met een koksmes.
Pel de knoflooktenen en rode ui en snijd deze zo fijn mogelijk. Kook de parelgort volgens de verpakking. Afhankelijk van de grootte van je vleestomaten is het mogelijk dat je een beetje meer zal moeten gebruiken dan 100 gram om de grotere vleestomaten te kunnen vullen.
Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
Zodra de parelgort gaar is, hoef je deze niet af te gieten maar laat deze wel nog even een paar minuten staan in de pan met deksel.
Verhit olijfolie in een bakpan en bak de knoflook en ui kort aan. Meng vervolgens met de gesneden bosuien en parelgort. Breng op smaak met peper en zout en snijd de bovenkant van de tomaten af.
Schep de binnenkant eruit en vul elke vleestomaat met parelgort, bosui, knoflook en rode ui. Verdeel de feta over de gehele bovenkant van de tomaten.
Bak de vleestomaten tot deze zacht zijn, dit zal ongeveer 15 minuten duren. Voor een mooie goudbruine feta kun je de grill stand van je oven nog enkele minuten gebruiken. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-12-2015, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-07-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.