Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

(12)

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes zijn een heerlijk bijgerecht. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst gebruiken. Mmm krokante spekjes!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Ingrediënten


  • 2 puntpaprika's
  • 50 gram rode rijst
  • 3 eetlepels zoete maïs
  • 1/2e rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 75 gram spekreepjes
  • handvol geraspte kaas
  • klein handje pijnboompitten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • middelgrote bakpan
  • kleine bakpan
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-puntpaprikas-met-rode-rijst-en-spekjes


Voorbereiding -- 20 minuten

Kook de rijst volgens de verpakking, voor de rode rijst is dit iets langer dan standaard witte rijst. Pel ondertussen de knoflook en rode ui, snijd deze fijn en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de puntpaprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten, maar laat het 'steeltje' eraan zitten. 

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes
Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes afmaken -- 20 minuten

Giet de rijst af en laat de maïs uitlekken. Verwarm de bakpan en bak hierin de spekjes tot deze krokant zijn. Voeg dan de ui en knoflook toe en na een minuut ook de rijst en maïs.

Breng de vulling op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan en bestrooi ze dan meteen met fijn zout.

Besprenkel de puntpaprika's met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant op de bakplaat. Bak deze 5 minuten in de oven. Haal ze dan uit de oven en vul ze met het rijst mengsel.

Verdeel er dan een laag kaas over en bak ze nogmaals in de oven voor 10 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer de puntpaprika's met de pijnboompitten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-02-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

2 reacties op Gevulde puntpaprika's met rode rijst en spekjes

Es plaatste op 06-02-2017 om 12:40:56

Ik bedenk me net dat ik nog rode rijst in de kast heb liggen... (En zwarte, en wilde en, en en, maar dat terzijde hahaha) Ik ga eens kijken wat ik daar ook nog weer eens mee kan doen. Van rode rijst maakte ik altijd een brood, maar machine is stuk en ik weiger om op de hand deeg te kneden....

Ohmydish plaatste op 06-02-2017 om 14:02:16
Wat leuk, heb nog nooit brood gemaakt van rijst. Heb je daarvan een recept op je site staan?

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.