Gevulde paprika's met chorizo en ei

(2)

Deze gevulde paprika's met chorizo en ei zitten boordevol kruiden en zijn een perfecte lunch. Je kunt elke kleur paprika gebruiken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-01-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Gevulde paprika's met chorizo en ei

Ingrediënten


  • 2 paprika's (kleur naar keuze)
  • 1/2e chorizo
  • 1 sjalot
  • klein handjevol basilicum blaadjes
  • 4 eieren, niet te groot
  • 6 eetlepels crème fraîche
  • 1/2e theelepel paprikapoeder
  • 1/4e theelepel korianderpoeder
  • snuf gemalen komijnzaad
  • snuf chili poeder (afhankelijk hoe pittig je de saus wilt)
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenrek met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • kleine kom
  • lepel

Gevulde paprika's met chorizo en ei Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprikas-met-chorizo-en-ei


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een ovenrek met bakpapier. Snijd de paprika's doormidden, laat de gehalveerde steel intact maar verwijder wel de zaadlijsten.

Verwijder het vel van de chorizo (indien aanwezig) en snijd de chorizo in blokjes. Pel de sjalot en snijd deze in (halve) dunne ringen.

Besprenkel de halve paprika's met olijfolie, peper en zout en bak ze ongeveer 10 - 15 minuten in de oven, tot ze wat zachter zijn geworden. 

Gevulde paprika’s met chorizo en ei
Gevulde paprika’s met chorizo en ei

Gevulde paprika's met chorizo en ei afmaken – 15 minuten

Maak ondertussen een makkelijke saus door de crème fraîche te mengen met de kruiden. Bak de chorizo enkele minuten in de bakpan, het is niet nodig om olie of boter toe te voegen.

Bak dan de sjalot nog kort mee en verdeel de chorizo en sjalot over de halve paprika's. Leg een paar basilicum blaadjes op de chorizo en verdeel een lepeltje kruidige saus over de paprika's.

Breek er dan een ei in en bak nog ongeveer 5 minuten, afhankelijk hoe je het ei gebakken wilt hebben.

Voeg een beetje extra peper en zout toe aan het ei en garneer eventueel met een beetje extra basilicum. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-01-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Gevulde paprika's met chorizo en ei: Veel gestelde vragen

Wat voor kleur paprika moet ik gebruiken?

Elke kleur paprika is goed. Oranje, geel, rood of groen! Gebruik een ‘gewone’ paprika en geen puntpaprika, deze zijn namelijk lastiger te vullen.

Wat kan ik bij de gevulde paprika's met chorizo en ei eten?

Dit is al een vrij vullend gerecht, maar deze gevulde paprika's zijn ook heerlijk met een stukje brood erbij. Lekker om te dippen in de eidooiers en saus!

0 reacties op Gevulde paprika's met chorizo en ei

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.