Gevulde paprika met risotto

(21)

Een snelle gevulde paprika met risotto, prei en kaas gebakken in de oven. Dit is een recept voor 6 personen, klaar in 45 minuten tijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-08-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-09-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Gevulde paprika met risotto

Ingrediënten


  • 300 gram risotto
  • 200 ml witte wijn
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 prei
  • 6 paprika's (kleur naar keuze)
  • 100 ml room
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Verse bieslook of peterselie ter garnering
  • Olijfolie om mee te bakken

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven
  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bakpan
  • Kleine bakpan

Gevulde paprika met risotto Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-paprika-met-risotto


Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Was de prei en snijd in kleine stukjes.

De gevulde paprika met risotto afmaken – 40 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan. Fruit de stukjes ui en knoflook glazig, voeg dan de risotto toe. Bak totdat de risotto glazig geworden is. Schenk de wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de rijst.

Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe aan de risotto, totdat de rijst gaar is. Blijf roeren om te voorkomen dat de rijst aan de pan gaat plakken. Halveer ondertussen de paprika's en snijd de zaadlijsten eruit.

Plaats ze op een bakplaat met bakpapier erop. Besprenkel de paprika's met olijfolie, peper en zout. Bak de paprika's 20 minuten lang in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. 

Risotto koken
Risotto koken

Verhit een beetje olijfolie in een kleine bakpan en bak hierin de prei in 3 - 4 minuten gaar. Voeg de gebakken prei dan toe aan de risotto. Maak de risotto romig door 100 ml room en 80 gram Parmezaanse kaas toe te voegen.

Houdt wat van de Parmezaanse kaas apart om de paprika's mee te kunnen garneren. Breng op smaak met peper en zout. Haal de paprika's na 20 minuten uit de oven en vul met de risotto. Garneer met wat Parmezaanse kaas. 

Gevulde paprika met risotto
Gevulde paprika met risotto

Bak de paprika's nogmaals in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Serveer de gevulde paprika met risotto direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-08-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-09-2023


Waardeer dit recept!
21 stemmen

2 reacties op Gevulde paprika met risotto

Paul Heutinck plaatste op 09-01-2019 om 18:03:12
en de wijn... gewoon bij opdrinken..?
Ohmydish plaatste op 09-01-2019 om 21:15:29
Hallo Paul, dat mag natuurlijk altijd ;) Bedankt voor je oplettendheid, heb het even aangepast!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.