Gevulde courgette met ricotta en spekjes

(2)

Gevulde courgette met ricotta en spekjes is extra lekker door 2 soorten kaas, gebakken spekjes, pijnboompitten en meer. Klaar binnen 40 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Gevulde courgette met ricotta en spekjes

Ingrediënten


  • 2 kleine bol courgettes
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram gerookte spekjes
  • ongeveer 10 groene pitloze olijven
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • ongeveer 6 zongedroogde tomaten
  • ongeveer 8 blaadjes basilicum
  • peper en zout naar smaak
  • 1 kleine bol mozzarella

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • grote pan met deksel (eventueel met passend vergiet)
  • middelgrote bakpan
  • middelgrote kom
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Gevulde courgette met ricotta en spekjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-courgette-met-ricotta-en-spekjes


Voorbereiding – 20 minuten

Was de courgettes en snijd er een deksel vanaf, gebruik een lepel om de binnenkant eruit te halen.

Je kunt de courgettes ongeveer 10 minuten voorkoken, of ze stomen. Dit kun je doen door een vergiet op een pan met een laag water te zetten.

Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar beneden en stoom dit ongeveer 10 minuten. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge bakpan.

Verplaats deze dan naar een middelgrote kom en bak de spekjes enkele minuten in de bakpan. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Gevulde courgette met ricotta en spekjes
Gevulde courgette met ricotta en spekjes

De gevulde courgette met ricotta en spekjes afmaken – 20 minuten

Snijd de zongedroogde tomaten en olijven fijn. Meng dit met de helft van de pijnboompitten, de gebakken spekjes, inclusief bakvet, en de ricotta.

Snijd de basilicumblaadjes grof en meng deze er ook door. Besprenkel de voorgegaarde courgettes met peper, zout en olie van de zongedroogde tomaten.

Vul de bolcourgettes met het ricotta mengsel en maak af met mozzarella. Bak ongeveer 10 minuten in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is.

Maak af met de rest van de pijnboompitten en eventueel meer basilicum. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Gevulde courgette met ricotta en spekjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.