Gevulde courgette met geitenkaas

(8)

Deze gevulde courgette met geitenkaas is ontzettend lekker in combinatie met spekjes en salie. Ook te maken met gewone courgette.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2022

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gevulde courgette met geitenkaas

Ingrediënten


  • 4 kleine bol courgettes
  • halve rol geitenkaas
  • ongeveer 150 gram gerookte spekjes
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • paar takjes verse salie
  • kleine handvol geraspte kaas (bij voorkeur een zachte smaak, zoals geraspte geiten- of schapenkaas)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine lepel
  • oven
  • ovenschaal
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Gevulde courgette met geitenkaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-courgette-met-geitenkaas


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de courgettes, verwijder de bovenkant en gebruik een kleine lepel om de binnenkant leeg te halen. 

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Gevulde courgette met geitenkaas
Gevulde courgette met geitenkaas

Gevulde courgette met geitenkaas afmaken -- 45 minuten

Bak de spekjes in een middelgrote bakpan, het is niet nodig om extra olijfolie toe te voegen. Voeg na enkele minuten de fijngesneden sjalot en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten. 

Snijd een handvol verse salie fijn en roer dit door de spekjes. Besprenkel de courgettes met een beetje olijfolie, peper en zout. Verdeel dan een lepel van de spekjes over de bol courgettes. 

Voeg dan een beetje geraspte kaas toe en dan de rest van de spekjes. Maak af met de rest van de geraspte kaas en een plak geitenkaas. 

Bak de bol courgettes in de oven voor ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de courgettes. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Gevulde courgette met geitenkaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.