Gevulde champignons uit de oven

(23)

Deze vegetarische gevulde champignons uit de oven hebben een heerlijke mix van courgette, paprika en rode peper. Recept voor 8 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-12-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks
Gevulde champignons uit de oven

Ingrediënten


  • 8 grote witte champignons
  • 1 rode paprika
  • Halve courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • Zout
  • Gedroogde basilicum
  • Gedroogde tijm
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Middelgrote pan
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Keukendoek
  • Middelgrote bakpan
  • Eetlepel

Gevulde champignons uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gevulde-champignons-uit-de-oven


Voorbereiding -- 5 minuten

Maak de champignons schoon door deze met een droge keukendoek schoon te wrijven. Snijd de steeltjes van de champignons af en snijd (voorzichtig) de sporen er vanaf.

Snijd het uitje, rode paprika en courgette in kleine blokjes. Snijd het teentje knoflook en de rode peper fijn. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook.

Blancheer de champignons 2 minuten in het kokend water. Met andere woorden: dip de champignons een 2 minuten lang in het kokende water. Haal de geblancheerde champignons uit het water en dep droog. 

Gevulde champignons uit de oven
Gevulde champignons uit de oven

De (vegetarische) gevulde champignons uit de oven afmaken -- 15 minuten

Verhit een middelgrote bakpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de gesneden groentes in 5 minuten gaar. Meng dan de gedroogde tijm, basilicum en het cayennepeper er doorheen.

Vul de champignons met de groentes, gebruik hiervoor een eetlepel. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius.

Leg de champignons op de bakplaat met het bakpapier erop. Bak 10 minuten lang in de voorverwarmde oven, of totdat de champignons enigszins bruin worden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-12-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-08-2023


Waardeer dit recept!
23 stemmen

0 reacties op Gevulde champignons uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.