Gestoomde Parijse worteltjes

(5)

Er is niets lekkerder dan verse wortels. Gestoomde Parijse worteltjes zien er niet alleen leuk uit, ze behouden al hun smaak en vitaminen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gestoomde Parijse worteltjes

Ingrediënten


  • flinke bos Parijse worteltjes
  • 2 citroengras stengels
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • borstel of schone spons
  • pan met passend vergiet en deksel

Gestoomde Parijse worteltjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoomde-parijse-worteltjes


Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder het loof van de wortels, je kunt hier eventueel pesto van maken als je het zonde vindt om dit weg te gooien.

Schrob de wortels schoon met een borstel of schone spons en was ze goed onder stromend koud water. 

Gestoomde Parijse worteltjes
Gestoomde Parijse worteltjes

Gestoomde Parijse worteltjes afmaken – 15 minuten

Vul een grote pan met een laag water en zet hier het vergiet in. Plaats de schone Parijse wortels in het vergiet. Kneus de citroengras stengels en voeg deze toe aan de wortels.

Plaats een deksel op de pan en stoom de wortels zo gaar in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de worteltjes.

Verwijder het citroengras en breng ze op smaak met peper en zout. Heerlijk als bijgerecht bij veel soorten vlees, zoals bijvoorbeeld ouderwets draadjesvlees. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Gestoomde Parijse worteltjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.