Gestoomde noordzeekrab

(6)

Heerlijk geurig gerecht, deze mooie gestoomde noordzeekrab. Klaar in ongeveer een half uurtje, recept voor twee personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-09-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Gestoomde noordzeekrab

Ingrediënten


  • 2 mooie noordzeekrabben
  • Een aantal verse witte asperges
  • Halve courgette
  • Aantal takjes verse dille
  • 25 gram boter
  • Zout en peper (staat niet op de ingredienten foto)

Kookgerei nodig


  • Stoompan
  • Koksmes + snijplank
  • Dunschiller
  • Harde afwasborstel
  • Asperge- of grote pan
  • Klein sauspannetje

Gestoomde noordzeekrab Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoomde-noordzeekrab


Let op: Wanneer je gebruik maakt van levende krabben, maak dan eerst de scharen vast.

Voorbereiding – 15 minuten

Pel in de tussentijd de witte asperges met een dunschiller. Voel of je niet toevallig een stukje bent vergeten, dit is belangrijk omdat een witte aspergeschil nogal draderig is. Snijd ongeveer 2 cm van de bodem af en plaats de witte asperges in de aspergepan of grote pan. Vul de pan met koud water en zet het vuur op middelhoog tot laag. Laat het water niet tot het kookpunt komen, dan kook je de witte asperges namelijk stuk. En dat is zonde! Controleer of de asperges gaar genoeg zijn door deze zachtjes te buigen. Gaat dit soepel ? Dan zijn ze gaar, laat ze anders nog een tijd in het water nagaren. Verhit in de tussentijd 25 gram boter in een klein sauspannetje op het laagste vuur. Snijd een halve courgette in dunne, lange repen en plaats deze in de koelkast totdat deze nodig zijn in dit recept.

Stomen van de noordzeekrab – 10 minuten

Giet een klein laagje koud water in de stoompan, zet het vuur hoog en breng het water aan de kook. Plaats de (levende) krabben in het midden van de stoompan en kook deze voor 5-7 minuten, afhankelijk van de grootte van de krab. Haal de krabben na deze tijd uit de stoompan en borstel deze schoon onder koud water. Meestal komt er wat eiwit uit de krab, dit kun je met een harde afwasborstel prima eraf halen. Plaats een noordzeekrab in het midden van een bord en garneer deze door een aantal courgetterepen op te rollen (zie foto). Haal de witte asperges uit de pan wanneer deze gaar zijn en snijd deze in 2 tot 3 stukken. Verdeel de asperges over het bord en giet de gesmolten boter over de krab. Garneer verder door wat verse dille fijn te snijden en over het bord te verdelen. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Eet smakelijk !

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-09-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

2 reacties op Gestoomde noordzeekrab

Nora Hermans plaatste op 29-04-2017 om 07:49:14

Hoi, ik gebruik altijd levende krab. Ik heb namelijk begrepen dat krab na overlijden heel snel bederft. Als je ze voor het klaarmaken in de vriezer stopt dan slapen ze rustig in. Altans dat moet ik maar geloven van wat ik gelezen heb natuurlijk.

Ohmydish plaatste op 30-04-2017 om 14:09:06
Hoi Nora, ze bederven inderdaad vrij snel na het overlijden. Maar dat wil niet zeggen dat je perse levende krabben moet gebruiken. Het kan beide, zoals we ook al in het recept benoemen :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.