Deze ouderwetse gestoofde schouderkarbonade is een klassiek Frans recept met rode wijn en kruiden. Het vlees wordt er ontzettend mals en zacht van.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gestoofde-schouderkarbonade
Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de knoflook fijn en de uien in (halve) dunne ringen. Dep de schouderkarbonades droog met keukenpapier en bestrooi ze dan met peper en zout.
Verhit boter in de braadpan met dikke bodem en bak hierin de karbonades bruin aan beide kanten. Voeg er dan de ui, knoflook en tomatenpuree aan toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Schenk er dan de wijn bij samen met de kruidnagels, laurierblaadjes en jeneverbessen. Voeg na enkele minuten ook het water toe en plaats de deksel op de pan. Laat het dan zachtjes stoven voor ongeveer een uur.
Was de krieltjes met schil en voeg deze na ongeveer een uur toe. Laat het geheel dan nog een half uur zachtjes garen.
Verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen. Serveer eventueel met een salade of warme groenten. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-09-2023
Vanmorgen vroeg gemaakt, vanmiddag gegeten! Ontzettend lekker. Ik had karbonades uit het anti-verspillingsvak bij Appie meegenomen en had trek in stoofvlees. Wel een klein beetje azijn en een zoetje in de marinade gedaan. Na 3 uur marineren wat mosterd, zout en peper erop en aangebraden in restje jus/roomboter. Kruiden erbij en 11/2 uur gestoofd in de gietijzeren pan, met uien en wortel. In plaats van krieltjes heb ik een knolselderij/aardappelpuree gemaakt en toen het superzachte vlees onderin een ovenschaal gedaan. Voor wat extra eiwitten deed ik er nog 200 gram gare kydneybonen doorheen. Puree erop, kaas/paneermeel/klontjes roomboter erover en onder de grill. Het was buitengwoon lekker! Kan geen draadjesvlees tegenop wat mij betreft. Toe yoghurt met sinaasappelstukjes voor de vitamientjes! Dank voor de inspiratie! Het gaf me voldoende energie en eiwitten om zonet een uur te kunnen racefietsen in de kou!
Heerlijk! Zowel de puree als het fietsen????♂️ Tot het volgende recept! ?
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.