Gesmoorde spitskool met hazelnoten

(13)

Een erg makkelijk groentegerecht, heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of serveer deze gesmoorde spitskool met hazelnoten als bijgerecht.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gesmoorde spitskool met hazelnoten

Ingrediënten


  • 1 spitskool (of 2 kleine)
  • klont boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • paar takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel mosterd
  • scheut witte wijnazijn
  • flinke scheut notenolie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol hazelnoten
  • eventueel rijst om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: middelgrote pan
  • kleine kom
  • garde
  • grote bakpan of wok
  • houten lepel

Gesmoorde spitskool met hazelnoten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gesmoorde-spitskool-met-hazelnoten


Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de spitskool. Snijd de spitskool in fijne reepjes, hak de hazelnoten grof en kook eventueel de rijst als je die erbij wilt serveren.

Maak een simpele dressing door mosterd te mengen met een scheut witte wijnazijn en een flinke scheut notenolie. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. 

Gesmoorde spitskool met hazelnoten
Gesmoorde spitskool met hazelnoten

Gesmoorde spitskool met hazelnoten afmaken – 20 minuten

Verhit een klontje boter in een pan en bak hierin de spitskool enkele minuten. Voeg dan de takjes tijm, rozemarijn en blaadjes laurier toe.

Smoor de spitskool ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur en roer regelmatig goed om. Zodra de kool een beetje zacht begint te worden, breng je deze op smaak met de dressing en peper en zout.

De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de koolreepjes. Verwijder de rozemarijn, tijm en laurier en maak af met gehakte hazelnoten. Serveer eventueel met rijst, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Gesmoorde spitskool met hazelnoten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.