Ohmydish.nl


Gesmolten chocolade lava cake -of- Moelleux au chocolat

Gesmolten chocolade lava cake naar klassiek Frans recept van Moelleux au chocolat. Smelt letterlijk in je mond, ongelooflijk leker! Recept voor 4 personen.

Gesmolten chocolade lava cake -of- Moelleux au chocolat
20 minuten 4 personen Toetjes
Gesmolten chocolade lava cake -of- Moelleux au chocolat

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram donkere chocolade
  • 110 gram boter
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker + extra
  • 50 gram bloem
  • 200 ml slagroom
  • Rode besjes
  • Optioneel: een aantal druppels vanille extract
Gesmolten chocolade lava cake -of- Moelleux au chocolat ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom en garde
  • Middelgrote pan met een aluminium kom die er op past, om een bain marie te maken
  • Spatel
  • Zeef
  • Huishoudfolie
  • Siliconen kwast
  • 4 kleine schaaltjes
  • Oven

Bereiden

20 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gesmolten-chocolade-lava-cake-moelleux-au-chocolat


Voorbereiding -- 10 minuten + 1 uur wachttijd

Vul de middelgrote pan met een laagje water en verhit het water op middelhoog vuur. Snijd de donkere chocolade in kleinere stukken en voeg deze samen met de boter in een kom. Plaats deze kom op de middelgrote pan en smelt hiermee de chocolade. Dit proces heet ook wel "bain marie". Blijf rustig mengen totdat er mooi gladde gesmolten chocolade overblijft. Haal de kom van de pan af.

Meng suiker en eieren samen totdat deze glad en romig zijn. Meng het ei en suikermengsel samen met de gesmolten chocolade totdat deze weer glad is. Zeef er nu de bloem doorheen. Dek het beslag af met huishoudfolie en zet deze tenminste een uur lang in de koelkast.

Moelleux au chocolat Moelleux au chocolat

De moelleux au chocolat afmaken -- 10 minuten

Verhit de oven tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Klop de slagroom op samen met een aantal druppels vanille extract, zorg ervoor dat deze niet te stijf is. De slagroom moet een beetje waterig zijn. Voeg eventueel een eetlepel suiker toe aan de slagroom.

Vet de schaaltjes in met boter en voeg een laagje suiker toe. Vul de kommetjes tot de helft met het chocoladebeslag. Bak de moelleux au chocolat 8 tot 10 minuten lang in de oven.

Serveer de gesmolten chocolade lava cake direct na het bakken, zodat de chocolade er uit loopt.Je kunt deze gemakkelijk uit de schaaltjes krijgen door met een klein mesje langs de rand te gaan. Garneer eventueel met de opgeklopte room en eventueel wat rode besjes.


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Rode linzensoep

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.