Geroosterde rode bieten salade met tomaat

(7)

Een geroosterde rode bieten salade met tomaat is een mooi en heerlijk zomers voorgerecht of als bijgerecht bij een barbecue.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-05-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Geroosterde rode bieten salade met tomaat

Ingrediënten


  • 3 middelgrote tot grote voorgekookte* of rauwe rode bieten (*voor een snelle versie)
  • olijfolie
  • 6 kleine tomaatjes
  • kleine handvol munt blaadjes
  • 1 sjalot
  • 1/2e citroen (sap)
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • aluminiumfolie
  • grote kom

Geroosterde rode bieten salade met tomaat Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-rode-bieten-salade-tomaat


Voorbereiding -- 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Was de tomaatjes en snijd ze vervolgens in plakjes en zet opzij. Pel de sjalot en snijd deze fijn.

Pers het sap van de 1/2e citroen en zet dit ook opzij, dit gaan we pas gebruiken na het roosteren van de bieten. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Geroosterde rode bieten salade met tomaat
Geroosterde rode bieten salade met tomaat

Geroosterde rode bieten salade met tomaat afmaken -- 45 minuten

Snijd de rode bieten in kwarten en leg ze op de bakplaat, zorg dat er genoeg ruimte tussen zit. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Als je voorgekookte rode bieten gebruikt hoeven ze maar 10 minuten in de oven, omdat je ze dan enkel op hoeft te warmen. Als je rauwe bieten gebruikt, dien je deze eerst te schillen en bak ze dan ongeveer 35 minuten. Dek de ovenplaat wel eerst af met bakpapier of aluminiumfolie.

Zodra de bieten warm en gaar zijn, schep je deze in een grote kom. Voeg de tomatenplakjes, gesneden sjalot en het citroensap toe.

Voeg de muntblaadjes toe en eventueel extra peper en zout. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-05-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Geroosterde rode bieten salade met tomaat

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.