Geroosterde Parijse worteltjes zijn super schattig, makkelijk en lekker. Kleine ronde oranje bolletjes, aww! Heerlijk bijgerecht dat klaar is binnen 30 min.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-parijse-worteltjes
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Wij hebben onze Parijse worteltjes uit de moestuin, dus ze hadden een goede schoonmaakbeurt nodig om al het zand en vuil weg te krijgen.
Wij gebruikten hier een schoon sponsje voor, maar je kunt dit met elk soort borsteltje doen wat je wilt.
Alles wat je nu nog hoeft te doen, is beide kanten van de kleine worteltjes eraf snijden. Een klein mesje is hier het makkelijkste voor.
Plaats de schoongemaakte worteltjes in een ovenschaal en besprenkel met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en ook 2 eetlepels honing.
Maak de verse tijm takjes schoon met stromend water en verdeel ze dan over de ovenschaal.
Breng de worteltjes op smaak met peper en zout. Rooster ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de worteltjes.
Ze zijn klaar als ze lichtjes beginnen te karamelliseren. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, het is juist het lekkerste als ze nog een beetje knapperig zijn.
Serveer de worteltjes met honing en tijm vervolgens als bijgerecht bij allerlei soorten vlees en vis. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.