Geroosterde Parijse worteltjes

(10)

Geroosterde Parijse worteltjes zijn super schattig, makkelijk en lekker. Kleine ronde oranje bolletjes, aww! Heerlijk bijgerecht dat klaar is binnen 30 min.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Geroosterde Parijse worteltjes

Ingrediënten


  • ongeveer 30 Parijse wortels
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • borstel of spons om de wortels schoon te maken
  • klein mesje
  • oven
  • ovenschaal

Geroosterde Parijse worteltjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-parijse-worteltjes


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Wij hebben onze Parijse worteltjes uit de moestuin, dus ze hadden een goede schoonmaakbeurt nodig om al het zand en vuil weg te krijgen.

Wij gebruikten hier een schoon sponsje voor, maar je kunt dit met elk soort borsteltje doen wat je wilt.

Alles wat je nu nog hoeft te doen, is beide kanten van de kleine worteltjes eraf snijden. Een klein mesje is hier het makkelijkste voor.

Plaats de schoongemaakte worteltjes in een ovenschaal en besprenkel met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en ook 2 eetlepels honing.

Maak de verse tijm takjes schoon met stromend water en verdeel ze dan over de ovenschaal. 

Geroosterde Parijse worteltjes
Geroosterde Parijse worteltjes

Geroosterde Parijse worteltjes – 20 minuten

Breng de worteltjes op smaak met peper en zout. Rooster ze vervolgens in de oven voor ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de worteltjes.

Ze zijn klaar als ze lichtjes beginnen te karamelliseren. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, het is juist het lekkerste als ze nog een beetje knapperig zijn.

Serveer de worteltjes met honing en tijm vervolgens als bijgerecht bij allerlei soorten vlees en vis. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Geroosterde Parijse worteltjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.