Geroosterde miso pompoen

(5)

Deze geroosterde miso pompoen is overheerlijk als vegetarische maaltijd met noedels en een miso saus. Extra lekker met sesam en honing.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-08-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Geroosterde miso pompoen

Ingrediënten


  • ongeveer 500 gram pompoen of pâtisson
  • 3 eetlepels miso pasta
  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • sesamzaadjes
  • eventueel verse peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • grote kom
  • lepel
  • snijplank & koksmes

Geroosterde miso pompoen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-miso-pompoen


Pâtisson kan prima gebruikt worden net zoals pompoen, dus ging ik voor de geroosterde pompoen. Als je deze niet hebt kun je natuurlijk ook gewoon pompoen gebruiken. 

Om de noedels op smaak te brengen gebruikte ik; een beetje miso pasta, rijstwijnazijn, sesamolie, honing en water naar smaak om erbij te serveren. Dit is optioneel, want zonder noedels is het een heerlijk bijgerecht.

Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Meng miso pasta, honing, rijstwijnazijn en sesamolie in een grote kom tot het een glad mengsel is. Was de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in dikke plakken en meng deze met het miso mengsel. Zorg ervoor dat alle plakken bedekt zijn met de saus en verspreid deze dan uit over de bakplaat. Besprenkel het geheel met een beetje zonnebloemolie. 

Geroosterde miso pompoen
Geroosterde miso pompoen

Geroosterde miso pompoen afmaken -- 30 minuten

Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en dikte van de plakken. Zorg ervoor dat de plakken gaar zijn maar niet te donker worden, door de saus zal deze snel aanbranden. 

Je kunt ze nog net iets meer laten karameliseren, maar ik vond ze iets lichter net iets lekkerder in combinatie met noedels. Bestrooi met (geroosterde) sesamzaadjes en serveer eventueel met een salade. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-08-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Geroosterde miso pompoen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.