Geroosterde knoflooksoep met waterkers

(5)

Een geroosterde knoflooksoep met waterkers met zachte, ovengebakken knoflook en stukjes spek is ideaal om op een hete zomerdag te eten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-06-2022

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Geroosterde knoflooksoep met waterkers

Ingrediënten


  • 1 sjalot
  • 1 aardappel
  • Halve knoflookbol
  • 3 of 4 plakken spek
  • Klein bosje verse waterkers
  • 1 liter kippenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote pan
  • Bakpan om de bacon in te bakken
  • Blender
  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Staafmixer

Geroosterde knoflooksoep met waterkers Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-knoflooksoep-met-waterkers


Voorbereiding – 45 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Snijd 1 kant van een halve knoflookbol af en pak deze in met aluminiumfolie.

Rooster de knoflookbol in de voorverwarmde oven tot deze zacht is geworden, in ongeveer 40 tot 45 minuten tijd.

Schil in de tussentijd de aardappel en pel de sjalot en snijd in kleine stukjes. Was de verse waterkers. Bak het spek mooi krokant en zet dit aan de kant. 

Geroosterde knoflooksoep met waterkers
Geroosterde knoflooksoep met waterkers

De geroosterde knoflooksoep met waterkers afmaken – 10 tot 15 minuten

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en aardappel 5 minuten aan. Haal de knoflookbol uit de oven. Giet 1 liter kippenbouillon in de grote pan en breng aan de kook.

Pers de inhoud van de halve bol knoflook in de pan zodra deze bijna aan de kook is. Voeg waterkers toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveer de geroosterde knoflooksoep in een diep bord en verkruimel er de gebakken spek overheen. Tip: Maak een variatie op deze geroosterde knoflooksoep door er 100 ml slagroom doorheen te roeren. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-06-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Geroosterde knoflooksoep met waterkers

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.