Geroosterde groenten met kurkuma

(4)

Deze geroosterde groenten met kurkuma zijn een overheerlijk en makkelijk bijgerecht. Met pastinaak, venkel en zoete aardappel. Klaar in 45 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Geroosterde groenten met kurkuma

Ingrediënten


  • 4 zoete aardappels
  • 2 pastinaken
  • kleine handvol mini uitjes (meloes uien)
  • 1 venkel
  • 3 cm verse gember wortel
  • 1,5 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • klein mesje
  • dunschiller
  • grote ovenschaal of oven plaat

Geroosterde groenten met kurkuma Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-groenten-met-kurkuma


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de pastinaken en zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Pel de kleine uitjes, dit lukt het makkelijkste door ze een halve minuut te koken in water, echter is dit niet noodzakelijk.

Het is niet nodig om de knoflooktenen te pellen, plet de knoflooktenen en voeg deze samen met de pastinaak, zoete aardappel en uitjes toe aan de grote ovenschaal.

Verwijder het groene deel van de venkel knol, snijd deze dan door de helft en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in grove stukken en voeg deze toe aan de ovenschaal. 

Geroosterde groenten met kurkuma
Geroosterde groenten met kurkuma

Geroosterde groenten met kurkuma afmaken -- 30 minuten

Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Meng de gember samen met kurkuma, komijn en een flinke scheut olijfolie. Meng dit mengsel door de groenten en voeg eventueel meer olijfolie toe.

Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven. Verwijder de hele knoflooktenen en garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-01-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Geroosterde groenten met kurkuma

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.