Geroosterde aardappels met salie

(4)

Deze geroosterde aardappels met salie zijn een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Heerlijk kruidig met een krokante buitenkant.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Geroosterde aardappels met salie

Ingrediënten


  • ongeveer 8 middelgrote vastkokende aardappels
  • paar takjes verse salie
  • 2 grote knoflooktenen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal

Geroosterde aardappels met salie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geroosterde-aardappels-met-salie


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de aardappels en snijd deze in partjes, niet al te groot.

Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. Was de verse salie indien nodig. 

Geroosterde aardappels met salie
Geroosterde aardappels met salie

De geroosterde aardappels met salie afmaken – 30 minuten

Meng de aardappelpartjes samen met een flinke scheut olijfolie, de knoflooktenen en peper en zout naar smaak. Verdeel dit over de ovenschaal en verdeel de salie her en der.

Rooster de aardappels ongeveer een half uur in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van je oven en de grootte van de aardappelpartjes.

Roer de aardappels af en toe even door en controleer of deze volledig gaar zijn. Serveer bijvoorbeeld met rundvlees met courgette en champignons, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Geroosterde aardappels met salie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.