Perfect geroosterde aardappelen uit de oven

(33)

Vind jij aardappelen ook zo lekker? Maak deze geroosterde aardappelen in de oven om lekker krokante aardappelen met een zachte binnenkant te bakken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Perfect geroosterde aardappelen uit de oven

Ingrediënten


  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • Olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje chilipoeder naar smaak
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Middelgrote pan
  • Vergiet
  • Ovenschaal
  • Oven
  • Dunschiller

Perfect geroosterde aardappelen uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/perfect-geroosterde-aardappelen-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Schil de aardappelen met behulp van een dunschiller en snijd dan in grove stukken.

Kook de aardappelstukken 3 minuten lang in een middelgrote pan gevuld met kokend water en een snufje zout. Giet de aardappelen dan af en wacht een aantal minuten.

Vermeng de aardappelen met wat knoflook-, paprika-, chilipoeder en flink wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en wees er zeker van dat alles goed gemengd is. 

Perfect geroosterde aardappelen uit de oven
Perfect geroosterde aardappelen uit de oven

De aardappelen roosteren – 20 minuten

Plaats de aardappelen in een ovenschaal en bak 20 minuten lang in de voorverwarmde oven, of tot de aardappelen goudbruin en krokant geworden zijn.

Als je oven een grillstand heeft kun je ervoor kiezen om de laatste paar minuten op de grillstand te bakken voor wat extra kleur. Zo makkelijk en erg lekker!

Serveer deze geroosterde aardappelen met huisgemaakte mayonaise, of als bijgerecht voor bij een stuk vlees of vis. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
33 stemmen

0 reacties op Perfect geroosterde aardappelen uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.