Deze gepofte knoflooksoep met kip en maïs is een makkelijke soep die boordevol smaak zit. Te maken met weinig ingrediënten, met een vleugje rozemarijn.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gepofte-knoflooksoep-met-kip-en-mais
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de onderkant van de bol knoflook eraf zodat je de zachte knoflooktenen er na het poffen makkelijk uit kunt drukken.
Plaats de knoflookbollen in een ovenschaal of op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Pof de knoflookbollen dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn geworden.
Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilet en leg deze opzij.
Verwarm de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer glad met een houten lepel om een roux te creëren.
Schenk er dan een beetje van de kippenbouillon bij en roer glad met een garde. Schenk dan alle kippenbouillon toe samen met de kipfilet en rozemarijn en breng aan de kook.
Kook de kipfilet gaar in ongeveer 10 minuten en haal deze dan uit de soep. Knijp de knoflooktenen uit de bollen en voeg deze toe aan de soep.
Verwijder het takje rozemarijn en pureer de soep met een staafmixer en voeg hierna de maïs toe. Pluk de kip uit elkaar met 2 vorken en voeg deze dan ook toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-08-2023
Ik wil deze soep voor vrienden maken, die vegetariër zijn. Kan ik dan een verse groentenbouillon maken, of is dit te overheersend?
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.