Gemarineerde pittige kipspiesjes

(11)

Probeer eens deze mini gemarineerde pittige kipspiesjes voor je volgende feestje. Het citroensap maakt de kip extra mals en dus extra lekker.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gemarineerde pittige kipspiesjes

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • 10 druppels citroensap
  • 10 druppels tabasco
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • grillpan of barbecue
  • tang
  • kleine houten prikkers

Gemarineerde pittige kipspiesjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-pittige-kipspiesjes


Voorbereiding –  5 minuten + wachttijd

Verwijder overtollig vet en spier van de kipfilets indien nodig. Snijd de kip in stukjes en meng deze met citroensap, tabasco, peper en zout.

Je kunt meer of minder tabasco toevoegen, afhankelijk hoe pittig je de kipspiesjes graag wilt. Dek de kom af en marineer ongeveer een uur, of langer.

Deze tijd heeft de kip echt nodig, anders zullen de smaken niet genoeg ingetrokken zijn. Het citroensap zal ervoor zorgen dat de kip al een beetje gaar wordt en zal daardoor extra mals worden. 

Gemarineerde pittige kipspiesjes
Gemarineerde pittige kipspiesjes

De gemarineerde pittige kipspiesjes grillen – 10 minuten

Neem de kleine houten prikkers en begin met het rijgen van de kipstukjes. Verwarm je grillpan of barbecue en besprenkel de kipspiesjes met een beetje olijfolie.

Grill de spiesjes ongeveer 3 minuten aan elke kant, afhankelijk van de grootte van de kipstukjes. Wij maakten deze kleine kipspiesjes als onderdeel van een heel assortiment tapas gerechtjes om samen met vrienden van te genieten.

Maar je kunt natuurlijk altijd grotere houten spiesen gebruiken en serveren als hoofdgerecht met bijvoorbeeld saté saus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Gemarineerde pittige kipspiesjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.