Gemarineerde olijven

(3)

Koop een pot goedkope olijven, breng deze op smaak met kruiden en een rode peper en je hebt een dag later heerlijke gemarineerde olijven!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-01-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Gemarineerde olijven

Ingrediënten


  • 2 blikken ontpitte zwarte en groene olijven
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierbladeren
  • Theelepel venkelzaad
  • Theelepel komijnzaad
  • Halve liter olijfolie

Kookgerei nodig


  • Koksmes en een snijplank
  • Luchtdichte voorraadpot

Gemarineerde olijven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-olijven


Voorbereiding – 5 minuten

Pel en snijd de tenen knoflook grof. Je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten van de rode peper te laten zitten, dit zal de olijven uiteindelijk een stuk pittiger maken.

Voor dit recept hebben wij gekozen om de zaadlijsten uit het rode pepertje te snijden, anders overheerst de rode peper de olijfolie smaak.

Maak de takjes rozemarijn en tijm schoon met behulp van stromend koud water en snijd deze in stukken met behulp van een koksmes en snijplank. 

Gemarineerde olijven
Gemarineerde olijven

De olijven marineren – 5 minuten + wachttijd

In de meeste gevallen zul je olijven kopen waar al vloeistof in de pot of het blik zit. Laat de olijven daarom eerst uitlekken.

Voeg de olijven dan toe aan de voorraadpot samen met de gesneden knoflook, rode ui, tijm en rozemarijn.

Pers de komijn- en venkelzaadjes dan fijn (met behulp van de platte kant van je koksmes) en voeg deze ook toe aan de voorraadpot. Vergeet niet de laurierblaadjes toe te voegen!

Vul de pot nu met een halve liter olijfolie, meer mag ook. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is wachten totdat de olijven alle smaken hebben opgenomen.

Schud de pot zo nu en dan om alles goed door elkaar te mengen. De olijven hoeven niet persé in de koelkast bewaard te worden.

Wacht tenminste 1 dag voordat je deze gemarineerde olijven serveert. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-01-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Gemarineerde olijven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.