Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue

(23)

Deze gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht, of serveer ze als je vegetarische gasten krijgt. Hoe dan ook, perfectie!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue

Ingrediënten


  • 10 grote kastanjechampignons
  • 2 grote tenen knoflook
  • flinke scheut ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamolie
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Kookgerei nodig


  • barbecue
  • barbecue tang
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • champignon borstel of keukenpapier

Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-kastanjechampignons-van-de-barbecue


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Als je een kolen barbecue gebruikt, kun je deze alvast warm laten worden. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng de knoflooktenen met een flinke scheut ketjap manis, sesamolie en peper en zout naar smaak. 

Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd het onderste deel van de champignons weg. Meng de champignons met de marinade en laat dit minimaal een half uur marineren, hoe langer hoe smaakvoller ze zullen zijn. 

Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue
Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue

Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue afmaken -- 10 minuten

Besprenkel de gemarineerde kastanjechampignons met een beetje olijfolie en grill deze dan aan de zijkant van de barbecue. In het midden is het namelijk te heet en dan zullen ze snel verbranden. Grill ze 10 minuten en keer regelmatig. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
23 stemmen

2 reacties op Gemarineerde kastanjechampignons van de barbecue

Lisanne plaatste op 06-04-2017 om 09:27:32
Klinkt super lekker. Jammer dat het nu geen weer is om te barbecueën, anders was ik nu direct naar de winkel gegaan om alle spulletjes te halen.
Ohmydish plaatste op 06-04-2017 om 12:20:01
Inderdaad Lisanne, hopelijk is het snel mooier weer!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.