Gemarineerde courgette van de barbecue

(13)

Deze gemarineerde courgette van de barbecue heeft een heerlijke extra toevoeging van feta en nootjes om het nóg lekkerder te maken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-08-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten
Gemarineerde courgette van de barbecue

Ingrediënten


  • 200 gram feta
  • paar takjes peterselie
  • halve grote rode ui
  • 100 gram pecannoten

Ingrediënten marinade

  • 2 courgettes
  • 1 citroen (sap)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • halve grote rode ui
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 rode peper - afhankelijk hoe pittig je de marinade wilt
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • optioneel: citruspers
  • barbecue
  • barbecue tang
  • middelgrote kom

Gemarineerde courgette van de barbecue Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-courgette-van-de-barbecue


Voorbereiding -- 20 minuten + wachttijd

Pel de rode ui en snijd de helft van de rode ui fijn en de andere helft in halve dunne ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere variant en snijd de rode peper fijn. 

Pers het sap van de citroen en meng de halve fijngesneden rode ui samen met knoflook, rode peper, citroensap, paprikapoeder, gemalen komijn en 5 eetlepels olijfolie. Breng de marinade op smaak met peper en zout. 

Was de courgettes en snijd deze in dikke plakken, maar niet te dik. Meng de plakken courgette door de marinade en marineer deze minimaal een uur. 

Gemarineerde courgette van de barbecue
Gemarineerde courgette van de barbecue

Gemarineerde courgette van de barbecue afmaken -- 20 minuten

Was de peterselie indien nodig en hak deze grof. Hak de pecannoten ook grof. Verkruimel de feta in een middelgrote kom en meng dit samen met peterselie, pecannoten en de halve rode uien ringen en zet opzij. 

Grill de plakken courgette op de barbecue of eventueel in een grill pan tot deze gaar zijn en er een grill patroon zichtbaar is. De exacte grill tijd is afhankelijk van de hitte van de barbecue. 

Verdeel de gegrilde plakken courgette over borden en verdeel hier een beetje van het feta en pecannoten mengsel overheen. Serveer direct, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-08-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Gemarineerde courgette van de barbecue

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.