Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons

(6)

Dit gemarineerd rundvlees met courgette en champignons is het lekkerste met een stuk malse biefstuk en geserveerd met aardappels, óf rijst, óf noedels..

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons

Ingrediënten


  • 400 gram mals rundvlees (bijvoorbeeld biefstuk)
  • 250 gram champignons
  • 1 kleine courgette (of een halve grote courgette)
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden (Herbes de Provence)
  • ongeveer 50 ml (glutenvrije) sojasaus
  • olijfolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • Rijst, pasta, noedels of aardappels om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • grote bakpan of wok
  • champignonborstel of keukenpapier
  • huishoudfolie

Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerd-rundvlees-met-courgette-en-champignons


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukken. De exacte vorm maakt niet uit, net wat jou voorkeur heeft. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd ze vervolgens in kwarten. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd het rundvlees, bij voorkeur een mals stuk, in niet al te kleine stukken. Meng de courgette, champignons, rundvlees, ui en knoflook met kruiden, sojasaus, 2 eetlepels olie, peper en zout. 

Dek af en laat dit minimaal een uur marineren, hoe langer je wacht hoe meer de smaak is ingetrokken. 

Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons
Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons

Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons afmaken – 10 minuten

Het kan zijn dat het mengsel een beetje nat is geworden, zout onttrekt namelijk vocht. Als dit het geval is kun je het mengsel het beste even laten uitlekken in een vergiet, zodat het bakken beter gaat.

Verhit olie in een wok of grote bakpan. Bak het mengsel hierin op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten, het vlees is het lekkerste als dit niet volledig doorbakken is. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Wij aten het met aardappels, maar je kunt het ook serveren met rijst, noedels of zelfs pasta. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Gemarineerd rundvlees met courgette en champignons

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.