Dit gemarineerd rundvlees met courgette en champignons is het lekkerste met een stuk malse biefstuk en geserveerd met aardappels, óf rijst, óf noedels..
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerd-rundvlees-met-courgette-en-champignons
Was de courgette, verwijder de uiteindes en snijd deze in niet al te grote stukken. De exacte vorm maakt niet uit, net wat jou voorkeur heeft. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd ze vervolgens in kwarten.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd het rundvlees, bij voorkeur een mals stuk, in niet al te kleine stukken. Meng de courgette, champignons, rundvlees, ui en knoflook met kruiden, sojasaus, 2 eetlepels olie, peper en zout.
Dek af en laat dit minimaal een uur marineren, hoe langer je wacht hoe meer de smaak is ingetrokken.
Het kan zijn dat het mengsel een beetje nat is geworden, zout onttrekt namelijk vocht. Als dit het geval is kun je het mengsel het beste even laten uitlekken in een vergiet, zodat het bakken beter gaat.
Verhit olie in een wok of grote bakpan. Bak het mengsel hierin op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten, het vlees is het lekkerste als dit niet volledig doorbakken is. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Wij aten het met aardappels, maar je kunt het ook serveren met rijst, noedels of zelfs pasta. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.