Gele bieten carpaccio

(30)

Deze gele bieten carpaccio is heerlijk zoet en fris tegelijk. Heerlijke gekarameliseerde bietjes met een citroen dressing.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Gele bieten carpaccio

Ingrediënten


  • ongeveer 10 gele bieten
  • 3 eetlepels honing
  • ongeveer 100 gram feta
  • ongeveer 75 gram sla, veldsla, rucola of mix hiervan
  • halve citroen
  • halve theelepel gladde mosterd
  • ongeveer 90 ml olijfolie + extra
  • peper en zout naar smaak
  • klein stuk stokbrood of ander brood

Kookgerei nodig


  • optioneel: middelgrote pan
  • middelgrote kom
  • garde
  • optioneel: sla centrifuge
  • middelgrote bakpan
  • kleine bakpan
  • citrus rasp

Gele bieten carpaccio Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gele-bieten-carpaccio


Je kunt eventueel rode bieten gebruiken, deze zijn iets minder zoet van smaak.

Voorbereiding – 30 minuten

Als je rauwe gele bieten gebruikt, dien je deze eerst goed schoon te maken. Kook de gele bieten dan in de schil in kokend water tot ze zacht zijn, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de bieten. 

Je kunt ze na het koken makkelijk schillen door ze onder stromend water te houden, je veegt de schil er dan af met je vinger. 

Maak een makkelijke citroen dressing door het sap van een halve citroen te mengen met een halve theelepel mosterd. Schenk er langzaam de olijfolie bij terwijl je roert met een garde zodat de dressing mooi glad zal worden en breng op smaak met peper en zout. 

Was indien nodig de sla en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. 

Gele bieten carpaccio
Gele bieten carpaccio

Gele bieten carpaccio afmaken – 15 minuten

Verwarm een middelgrote bakpan op hoog vuur en voeg de gepelde hele bieten toe. Voeg hier 3 eetlepels honing aan toe en verwarm de bieten in de honing. Na enkele minuten zal de buitenkant licht gekarameliseerd zijn. 

Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een kleine bakpan. Snijd het brood in kleine blokjes en bak de blokjes mooi goudbruin en krokant in de bakpan om zo croutons te maken. 

Snijd de honing bieten in dunne plakjes en verdeel deze plakken over borden. Meng de sla met de citroen dressing en verdeel dit in het midden van de carpaccio. 

Maak af met de croutons, verkruimel er wat feta over en rasp een beetje schil van de citroen eroverheen. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
30 stemmen

Gele bieten carpaccio: Veel gestelde vragen

Welke bieten voor een bietencarpaccio?

Behalve de standaard rode bietencarpaccio kun je ook carpaccio maken van gele bieten of chioggia bieten. 

Welke kaas is lekker bij een bietencarpaccio?

Behalve feta kun je eventueel ook zachte geitenkaas gebruiken.

0 reacties op Gele bieten carpaccio

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.