Gekarameliseerde worteltjes

(136)

Deze gekarameliseerde worteltjes zijn heerlijk als bijgerecht. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen. Zoet, met een vleugje balsamicoazijn.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gekarameliseerde worteltjes

Ingrediënten


  • 8 middelgrote wortelen / bospenen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel (verse) peterselie
  • 25 gram boter

Kookgerei nodig


  • Dunschiller
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote bakpan + deksel

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gekarameliseerde-worteltjes


Voorbereiding -- 5 minuten

Dit bijgerecht is heel erg makkelijk om te maken, en klaar in ongeveer 20 minuten. Door het langzaam garen van de worteltjes krijgt deze zijn verfijnde smaak.

Begin met het wassen van de wortelen. Schil de wortelen en snijd deze dan in schuine plakken. Snijd de verse peterselie fijn. 

Gekarameliseerde worteltjes
Gekarameliseerde worteltjes

De gekarameliseerde worteltjes afmaken -- 15 minuten

Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een grote bakpan op laag vuur. Voeg de gesneden wortelen toe en gaar deze op laag vuur met de deksel op de pan.

Dit duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de wortelplakjes. Voeg dan de witte en bruine suiker toe en roer goed door. Maak af door er een eetlepel balsamicoazijn doorheen te roeren. Garneer de worteltjes met de fijngesneden peterselie.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
136 stemmen

2 reacties op Gekarameliseerde worteltjes

Lea engels plaatste op 22-12-2017 om 05:53:31
hoe maak ik kalkoen klaar
Ohmydish plaatste op 24-12-2017 om 14:11:13
Hallo Lea, er zijn veel verschillende manieren om kalkoen klaar te maken. Zoek op onze website naar "kalkoen" en laat je inspireren :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.