Gloeiend hete gekarameliseerde peren met kaneel zijn heerlijk met een flinke schep (vanille) ijs erbij. Klaar in 20 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-04-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gekarameliseerde-peren
Was de peren en gebruik een klein mesje om de peren in 4 delen te snijden. Je kunt de peren eerst schillen, maar dat is niet perse noodzakelijk. Haal de kern dan uit de peren met behulp van het kleine mesje.
Verhit de middelgrote bakpan op middel-hoog vuur. Voeg ongeveer 10 eetlepels honing in de hete pan. Laat de honing een minuut of 2 opwarmen, roer er dan 4 eetlepels suiker doorheen.
Gebruik hiervoor een hittebestendige lepel om te voorkomen dat je jezelf brandt. Roer tot de honing en suiker samensmelten en begint te karameliseren. Plaats de stukken peer in de bakpan met hete vloeistof.
Pas op daar het honing en suiker mengsel heel erg heet geworden is! Laat de peren 5 minuten lang in de hete honing liggen, bak elke kant van de peren tenminste 5 minuten lang.
Herhaal totdat alle peren mooi gebakken zijn, de peren zullen dan zacht geworden zijn. Serveer de gekarameliseerde peren direct en bestrooi met een beetje kaneel bovenop.
Deze gekarameliseerde peren zijn heerlijk met een flinke schep (vanille) ijs. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-04-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.