Perfect recept voor tijdens de feestdagen, deze gekarameliseerde pecannoten rijst met ovengebakken tomaten zijn voor 2 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-10-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gekarameliseerde-pecannoten-rijst-met-ovengebakken-tomaten
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Was de tomaten onder koud stromend water. Voeg de gewassen tomaten toe in de ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Pel de teentjes knoflook en snijd doormidden, voeg toe aan de ovenschaal. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking. Meng 100 ml olijfolie samen met het sap van een sinaasappel, zeste van een sinaasappel, sap van een citroen en de zeste van een citroen.
Voeg dan een eetlepel komijnpoeder, een eetlepel korianderpoeder en 100 gram rode besjes. Snijd het lenteuitje in kleine stukjes.
Verhit een klontje boter in een middelgrote bakpan. Bak de twee tartaartjes in 3 - 4 minuten aan beide kanten bruin en breng de tartaartjes op smaak met peper en zout.
Smelt suiker in een andere middelgrote bakpan totdat de suiker een bruine kleur heeft gekregen. Voeg de pecannootjes en amandelen toe, bedek met de karamel.
Laat afkoelen op een bakplaat. Leg de ovengebakken tomaten op een bord met de tartaartjes en de rijst. Giet de dressing er overheen.
Breek de gekarameliseerde pecannoten en amandelen en verdeel deze over het bord. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-10-2014, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.