Ingrediënten
- 2 appels (bijvoorbeeld Elstar)
- 4 eetlepels suiker
- 200 ml slagroom
- eetlepel vanille extract
- klein handje rozijnen
- fudge (mini en anders zelf makkelijk in kleine blokjes te snijden)
- optioneel: munt ter garnering

Kookgerei
- snijplank & koksmes
- dunschiller
- middelgrote bakpan
- 6 mooie glaasjes
- elektrische mixer of klop de slagroom met een garde
Voorbereiding — 15 minuten
Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Verhit een bakpan op hoog vuur en bak hierin de appelstukjes enkele minuten. Voeg 3 eetlepels suiker toe en bak het geheel nog enkele minuten langer, je zult merken dat de suiker gaat karamelliseren. Laat de appelstukjes afkoelen tot deze lauwwarm zijn voor je de slagroom in de glaasjes erbij kunt doen.
Klop terwijl je wacht de slagroom lobbig samen met een eetlepel suiker en een eetlepel vanille extract. Klop de slagroom niet volledig stijf, lobbig is ongeveer yoghurt dikte.

Gekarameliseerde appel met fudge afmaken — 5 minuten
Snijd eventueel de fudge in kleinere blokjes. Verdeel een laag lauwwarme appelblokjes op de bodem van de glaasjes. Dan een paar rozijnen en fudge blokjes en een laag vanille room. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laagje appels, rozijnen en fudge. Garneer met een takje munt en geniet ervan!
Geef een reactie