Gehaktrol

(10)

Een gehaktrol is makkelijk om te maken en zit boordevol smaak. Met een krokante buitenkant van gerookt spek en een kruidige binnenkant.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-01-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Gehaktrol

Ingrediënten


  • 600 gram gehakt (rundvlees of half-om-half)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • kleine handvol groene olijven
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • paar takjes verse peterselie
  • 2 eieren
  • handvol paneermeel
  • ongeveer 16 plakken gerookte spek

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • eventueel handschoenen
  • oven
  • bakpapier
  • bakplaat

Gehaktrol Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gehaktrol


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was eventueel de verse peterselie en hak deze vervolgens fijn.

Snijd de olijven grof en meng het gehakt samen met de olijven, ui, knoflook, peterselie, 2 eieren en gerookte paprika poeder.

Roer hier dan paneermeel bij tot het een stevig geheel wordt, voeg niet teveel paneermeel toe omdat het gehakt anders te droog zal worden.

Breng het geheel op smaak met peper en zout en vorm een grote rol van het gehakt. 

Zelf een gehaktrol maken
Zelf een gehaktrol maken

De gehaktrol afmaken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Plaats een stuk bakpapier op het aanrecht en plaats hier de rol met gehakt op. Meet in de lengte hoe groot het bakpapier moet zijn om volledig om de rol heen te kunnen en snijd het bakpapier dan op maat.

Plaats de spekplakken dakpansgewijs op het afgemeten bakpapier. 

Gehaktrol
Gehaktrol

Plaats de rol op het spek en vouw de zijkanten naar binnen en rol het gehakt dan volledig dicht.

Verwijder het bakpapier en leg het bakpapier op een bakplaat. Leg de gehaktrol terug op het bakpapier met de uiteinden van het spek naar beneden.

Bak de rol tot het spek mooi krokant is, dit zal ongeveer 20 - 25 minuten duren. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de gehaktrol.

De gehaktrol is lekker met een salade erbij en een aantal sneetjes brood. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-01-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Gehaktrol

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.