Gehakt en courgette ovenschotel

(120)

Een super lekkere en romige gehakt en courgette ovenschotel. Met een krokante laag kaas en tomaatjes. Staat binnen een uur op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-09-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gehakt en courgette ovenschotel

Ingrediënten


  • 500 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 courgette (of 1/2e grote courgette)
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 300 ml room
  • 4 eieren
  • paar takjes tijm of gebruik gedroogde tijm
  • olijfolie
  • handvol cherry tomaten
  • ongeveer 200 gram geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenschotel
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • zeef
  • grote kom
  • garde

Gehakt en courgette ovenschotel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gehakt-en-courgette-ovenschotel


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen, snijd deze fijn en zet opzij. Was de courgette en snijd deze in niet al te grote, maar ook niet te kleine stukjes. Was de cherry tomaatjes en snijd door de helft.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met olijfolie. 

Gehakt en courgette ovenschotel
Gehakt en courgette ovenschotel

Gehakt en courgette ovenschotel afmaken – 45 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook voor enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak het enkele minuten. Voeg dan ook de courgette stukjes toe en bak dit nog ongeveer 5 minuten.

Bak ook de tomatenpuree kort mee en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een zeef, om zo het overtollige vocht te verwijderen. Meng ondertussen de eieren en room tot een glad mengsel. Breng dit op smaak met tijm, peper en zout.

Schep het gehakt en courgette mengsel in de ovenschaal en verdeel hierover de gehalveerde cherry tomaatjes. 

Schenk het room en ei mengsel in de ovenschaal en maak af met een laag geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ongeveer een half uur, of tot de kaas mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-09-2023


Waardeer dit recept!
120 stemmen

Gehakt en courgette ovenschotel: Veel gestelde vragen

Kan ik de gehakt en courgette ovenschotel ook invriezen?

Dat kan zeker, laat de ovenschotel na het bakken afkoelen tot kamertemperatuur. Pak de ovenschaal goed in met aluminiumfolie en dek goed af. Plaats de ovenschotel in de diepvries, je kunt deze tot zeker 2 maanden na het maken bewaren.

Past de ovenschaal niet in je vriezer? Laat de ovenschotel ten minste een uur lang extra afkoelen in je koelkast. Snijd de gehakt en courgette ovenschotel dan in kleinere stukken. Door het afkoelen in de koelkast gaat dit veel makkelijker.

Kan ik het gehakt ook vervangen?

Het gehakt kun je ook vervangen met stukjes kip of vegetarische soja stukjes. Breng de saus dan wel meer op smaak aangezien er minder vet (en dus smaak) in kip of vegetarische stukje zitten.

14 reacties op Gehakt en courgette ovenschotel

Janneke plaatste op 22-02-2018 om 18:23:15
Vandaag klaargemaakt en het was heerlijk!! Bedankt om het recept te delen :-)
Ohmydish plaatste op 22-02-2018 om 19:33:40
Dankje Janneke, fijn om te horen :-)
Danna plaatste op 07-04-2018 om 11:07:15

Kan dit ook met snack tomaatjes ? Heb alles in huis maar geen cherry tomaatjes

Ohmydish plaatste op 07-04-2018 om 18:32:09
Hallo Danna, deze ovenschotel kan ook met snack tomaatjes :) Groetjes
Jacqueline plaatste op 16-10-2018 om 20:14:24
Jammer dat er geen eiwitgehalte , koolhydraat en vet gehalten worden vermeld. Dat zou wel heel fijn zijn. Dan hoef je het niet meer zelf op te zoeken en uit te rekenen?. Groet jacqueline
Ohmydish plaatste op 19-10-2018 om 15:26:43
Het is erg veel werk om voor al onze recepten dit te gaan uitrekenen (ongeveer 1200 recepten om je een idee te geven), dus helaas toch even zelf opzoeken als je dit belangrijke punten voor je voeding vindt :)
Jolanda plaatste op 06-06-2018 om 06:14:49
Hoeveel koolhydraten zitten hierin?
Ohmydish plaatste op 06-06-2018 om 21:40:02
Hallo Jolanda, dit is niet iets wat wij normaal gesproken berekenen dus dit kun je het beste zelf doen :) Groetjes
Eline plaatste op 10-07-2018 om 10:15:02

Moet je er nog wat bij eten zoals rijst of aardappelen o.i.d.? Of wat is je vulling?

Ohmydish plaatste op 10-07-2018 om 13:09:16
Hallo Eline, deze ovenschotel is op zichzelf al vullend dus er hoeft niets meer bij geserveerd te worden. Groetjes
Aartje van Elst plaatste op 11-07-2018 om 06:59:27

Kan ik dit ook al een dag tevoren klaar maken? Moet ik dan dezelfde oventijd aanhouden? Groet, Aartje

Ohmydish plaatste op 11-07-2018 om 13:35:42
Hallo Aartje, deze kun je prima een dag van tevoren maken. Ik zou dan kiezen om de ovenschotel de dag vooraf niet in de oven te doen, maar deze op de dag zelf af te bakken. Je kunt er ook voor kiezen de ovenschotel de helft van de tijd te bakken de dag vooraf, en dan de volgende dag de andere helft om de schotel weer op te warmen en af te bakken. Groetjes
Iris plaatste op 23-07-2021 om 09:57:05
Welk type room kan je 't beste gebruiken.
Ohmydish plaatste op 23-07-2021 om 11:22:25
Beste Iris, gewone slagroom uit de supermarkt met een vetgehalte van 30% is prima! Groetjes Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.