Varkenshaas saté

(33)

Met een marinade van sojasaus, rode peper en honing heeft deze varkenshaas saté ontzettend veel smaak. Extra lekker met satésaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Varkenshaas saté

Ingrediënten


  • 1 varkenshaas
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode peper
  • klein stukje gemberwortel
  • 100 ml (glutenvrije) sojasaus (of gebruik ketjap manis ipv soja saus en laat de honing dan weg)
  • honing naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • rasp
  • hersluitbare zak
  • grillpan
  • houten prikkers

Varkenshaas saté Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkenshaas-sate


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Je kunt ervoor kiezen de zaadlijsten van de peper te verwijderen, afhankelijk hoe pittig je de saté graag wilt. Pel de knoflook en schil de gemberwortel.

Snijd de peper en knoflooktenen fijn en rasp een klein stukje gember. Meng de sojasaus, rode peper, knoflook, geraspte gember en breng op smaak met een kneep honing.

Snijd de varkenshaas in middelgrote stukken. Meng de varkenshaas met de marinade in een kom of hersluitbare zak. Marineer de varkenshaas minstens 4 uur.

Week de houten prikkers enkele uren in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen zullen verbranden. 

Gegrilde varkenshaas saté
Gegrilde varkenshaas saté

Gegrilde varkenshaas saté afmaken -- 10 minuten

Rijg de stukjes varkenshaas aan de houten prikkers. Verwarm de gillpan en grill de spiesjes voor ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant.

Serveer deze heerlijke varkenshaas saté met rijst, satésaus en bijvoorbeeld deze heerlijke Oosterse sperziebonen. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-04-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
33 stemmen

0 reacties op Varkenshaas saté

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.