Ingredienten
- 1 varkenshaas
- 2 knoflooktenen
- 1 rode peper
- klein stukje gemberwortel
- 100 ml soja saus
- honing naar smaak

Kookgerei
- snijplank & koksmes
- kleine kom
- rasp
- hersluitbare zak
- grillpan
- houten prikkers
Voorbereiding — 10 minuten + wachttijd
Je kunt ervoor kiezen de zaadlijsten van de peper te verwijderen, afhankelijk hoe pittig je de saté graag wilt. Pel de knoflook en schil de gemberwortel. Snijd de peper en knoflooktenen fijn en rasp een klein stukje gember. Meng de sojasaus, rode peper, knoflook, geraspte gember en breng op smaak met een kneep honing.
Snijd de varkenshaas in middelgrote stukken. Meng de varkenshaas met de marinade in een hersluitbare zak. Marineer de varkenshaas minstens 4 uur. Week de houten prikkers enkele uren in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen zullen verbranden.

Gegrilde varkenshaas saté afmaken — 10 minuten
Rijg de stukjes varkenshaas aan de houten prikkers. Verwarm de gillpan en grill de spiesjes voor ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant. Dat is het, makkelijk he?
Seveer deze heerlijke saté met rijst, satésaus en bijvoorbeeld deze heerlijke orientaalse sperziebonen.
Geef een reactie